Sveika mityba, vartojant sveikus grūdus
Sveiki grūdai yra svarbi sveikos mitybos dalis. Jie suteikia daug energijos, skaidulų, vitaminų, mineralų, augalinių maistinių medžiagų ir labai svarbių lipidų bei sterolių. Tad nenuostabu, jog sveikatos organizacijos ir ekspertai rekomenduoja suvartoti mažiausiai po 3 sveikų grūdų porcijas per dieną. Tačiau tiek JAV, tiek Europos šalyse dauguma žmonių suvartoja mažiau nei 1 porciją ir negauna visų juose esančių naudingųjų medžiagų.
Kas yra sveiki grūdai?
Sveiki grūdai: kviečiai, ryžiai, avižos, rugiai bei kitos grūdinės kultūros. Tai nemalti ar kitokiu būdu neapdoroti grūdai, iš kurių nebuvo pašalintos sėlenos ir gemalai, kuriuose kaupiasi daugiausiai grūduose esančių maistinių medžiagų (didžiąją endospermo dalį sudaro krakmolas). Pagrindinė priežastis, kodėl rafinuoti grūdai tapo tokie populiarūs per paskutinį šimtmetį, buvo ta, jog, pašalinus sėlenas ir gemalą, likusi grūdo dalis yra minkštesnės struktūros ir gali būti ilgiau laikoma. Tačiau žinoma, jog palyginus su rafinuotais grūdais, sveiki (pilni) grūdai turi daugiau baltymų, skaidulų, kalcio, magnio, kalio, sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų.
Sveiki grūdai gyvybingumui
Visi žinome, jog dabar daugumoje parduotuvėse esančių pilno grūdo produktų praktiškai neįmanoma rasti visų šių maistinių medžiagų. Dažnai tiek polinesotieji riebalai, tiek steroliai yra pašalinami iš produktų, siekiant prailginti jų galiojimo laiką. Tačiau tokiu būdu sumažinamas maistinių medžiagų kiekis.
„Tre-En-En“ − tai „NeoLife“ maisto papildas, padėsiantis užpildyti mitybos spragas. Jūsų organizmui jis suteikia maistinių medžiagų, kurios yra pašalintos iš vartojamo maisto.
Šaltinis: neolifeblog.lt
Tre-en-en
Šiuolaikinio grūdų apdorojimo proceso metu pašalinamos labai daug maistinių medžiagų turinčios grūd..
62.40€